Έγκριση σχεδίου: “Wise Online Web Surfers” (WOWS) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Το σχέδιο ?Wise Online Web Surfers? (WOWS) είναι ένα από τα 4 σχέδια σχολικών συμπράξεων (ανταλλαγή καλών πρακτικών) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (KA229) που εγκρίθηκαν για το Γυμνάσιο Σοφάδων. Έχει διάρκεια 2 έτη, από 1.9.2019 έως 31.08.2021 και η γλώσσα στην οποία θα υλοποιηθεί είναι η αγγλική. Τα σχολεία ? εταίροι μας είναι 4 και είναι τα ακόλουθα:

  1. Το Γυμνάσιο ?ESCOLA GUERAU DE LIOST? που βρίσκεται στην πόλη LES FRANQUESES DEL VALLES (Βαρκελώνη), στην Ισπανία, το οποίο είναι και ο αιτών οργανισμός.
  2. Το σχολείο ?Scoala Gimnaziala ?Inv. Radu Ion? που βρίσκεται στην πόλη Comuna Albesti-Paleologu της Ρουμανίας.
  3. Το σχολείο ?Joniskio ,,Saules? pagrinine mokykla? στην πόλη Joniskis της Λιθουανίας.
  4. Το σχολείο ?Istituto Comprensivo ? Ex Circolo Didattico? στην πόλη Rionero in Vulture, της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών θα πραγματοποιηθούν 4 κινητικότητες μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σοφάδων.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι του έργου είναι να γίνουν κατανοητές οι ευθύνες και οι κίνδυνοι κατά τη χρήση της τεχνολογίας και των δικτύων, να μειωθούν οι συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών και να βελτιωθούν οι επικοινωνιακές δεξιότητές τους αναφορικά με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσω ενός συνδυασμού διαφορετικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου των 24 μηνών (2019 Σεπτέμβριος ? 2021 Αυγούστος). Η πρόκληση για τα σχολεία μας είναι να εντοπίσουν το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας προβληματικές καταστάσεις μεταξύ μαθητών ηλικίας 10-14 ετών και να κάνουν προτάσεις για τον τρόπο βελτίωσής τους. Το έργο έχει σχεδιαστεί σε δύο διαφορετικά μέρη: το πρώτο έτος οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στην ανίχνευση και πρόληψη της κακής χρήσης της τεχνολογίας για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, το οποίο θα επικεντρωθεί στις δράσεις που πρέπει να γίνουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Όχι μόνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι οικογένειες και άλλα μέλη της κοινότητας θα ωφεληθούν από τις δραστηριότητες του έργου χάρη στη διάδοση των τελικών προϊόντων των μαθητών όπως η συλλογή δεδομένων, διεξαγωγή ερευνών, δημιουργία γραφημάτων, αφισών, παρουσιάσεων, συμμετοχή σε εργαστήρια, συζητήσεις, συζητήσεις, ολοκληρωμένα μαθήματα, δημιουργία βίντεο κλπ. Αυτές οι δραστηριότητες θα επιτρέψουν στις κοινότητες των σχολείων να μάθουν για την κατάσταση στα υπόλοιπα συμμετέχοντα σχολεία, να σκεφτούν πιθανές λύσεις και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν με τα σχολεία εταίρους. Η συνεργασία θα είναι εντατική και γόνιμη, καθώς το σχέδιο θα επιτρέψει επίσης την ανταλλαγή πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών από διαφορετικές χώρες και θα προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρχουν διαφορετικά τελικά προϊόντα σε αυτό το έργο, όλα σχετικά με την ορθή χρήση της τεχνολογίας και των δικτύων: 

  • Αφίσες σχετικά με τις υγιεινές συνήθειες,
  • ένα βίντεο σχετικά με την ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών τεχνολογιών,
  • δραστηριότητες στα σχολεία κατά τη διάρκεια όλου του έργου και κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων,
  • παρουσίαση ενδιάμεσων αποτελεσμάτων σε όλα τα στάδια με τις γνώμες των μαθητών, τα συναισθήματα, τα προσωπικά παραδείγματα, τις συμβουλές και παρέχοντας συμπεράσματα και κανόνες για το πώς να είσαι έξυπνος web surfer.
  • Οι συμμετέχοντες στο έργο θα αποκτήσουν και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την ασφάλεια στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο (ανίχνευση και αποφυγή πιθανών κίνδυνων),
  • θα αναπτύξουν τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες, τις αισθήσεις της πρωτοβουλίας και τη δημιουργικότητά τους και θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους,
  • θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα, στις ΤΠΕ και στις επικοινωνίες.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν νέες προοπτικές για διαφορετικές μεθόδους εργασίας μέσω της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης.

Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να γίνουν ανεκτικοί, με σεβασμό, υπεύθυνοι και σοφοί καταναλωτές ψηφιακού κόσμου.

Για να ενημερωθείτε για την πορεία του σχεδίου μας ακολουθήστε μας στο ακόλουθο Blog

Προσθήκη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.