Αγώνες Λόγου στα Γαλλικά

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2019, μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων, της Β΄ τάξης, Γεωργία Κοσκινιώτη,  Ελίνα Σακελλαροπούλου και Εύα Σταμούλη και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης Παναγιώτα Βασιλείου, Βάλια Διπλάρη, Ντέπυ Μανωλεδάκη, Χαρά Σαλταγιάννη και Μαρία Χατζή συμμετείχαν στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στη Γαλλική Γλώσσα, «Conseil des Jeunes Citoyens», που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ. Πρόκειται για την προσομοίωση μιας Ανοιχτής Συνεδρίασης Δημοτών, όπου οι μαθητές καλούνται να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν στα Γαλλικά. Οι μαθητές παρήγαγαν έναν προσχεδιασμένο λόγο, ο οποίος εστιαζόταν στους θεματικούς άξονες της σχολικής ζωής , της κοινωνίας, της οικογένειας και της φιλίας. Ο αυτοσχέδιος λόγος τους, διάρκειας 1 έως 5 λεπτών, στηρίχθηκε στη συνειρμική έκφραση.

Ο λόγος των μαθητών ήταν οργανωμένος, ζωντανός και πρωτότυπος. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους, να συνομιλήσουν με τους 130 μαθητές- ομιλητές 12 σχολείων από 8 πόλεις της Ελλάδας και να διαγωνιστούν μαζί τους στο πλαίσιο της εκφοράς δημοσίου λόγου και όλα αυτά στη γαλλική γλώσσα.

Τους μαθητές οργάνωσε, καθοδήγησε και συνόδεψε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Πατσαβούδη Κωνσταντίνα  επίσης συνοδός ήταν και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Βλάχου Βασιλική

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν, στην εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Πατσαβούδη Κωνσταντίνα που με θέρμη και πάθος συντόνισε το όλο εγχείρημα, στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων που πάντα υποστηρίζει καινοτόμες δράσεις και στη Δ/ντρια κ. Ελένη Βλόντζου που στέκεται αρωγός σε κάθε εκπαιδευτική καινοτομία. Τέλος, ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων για την οικονομική ενίσχυση.

1 σχόλιο

  1. μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.