F.L.Y_Πρώτη κινητικότητα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ229) με τίτλο «Ξένες Γλώσσες: Ναι!»

Το σχέδιο Foreign Languages:YES (F.L.Y) (“Ξένες Γλώσσες: Ναι”) είναι ένα  από τα 4 σχέδια σχολικών συμπράξεων (ανταλλαγή καλών πρακτικών) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (KA229) που εγκρίθηκαν για το Γυμνάσιο Σοφάδων. Έχει διάρκεια 2 έτη, από 1.9.2019 έως 31.08.2021 και η γλώσσα στην οποία υλοποιείται είναι η αγγλική. Τα σχολεία – εταίροι μας είναι 5 από τη Ρουμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία.

Η πρώτη κινητικότητα- κοινή δραστηριότητα κατάρτισης πραγματοποιήθηκε στις 20-24 Ιανουαρίου στην πόλη Tarquinia της Ιταλίας. Το 1ο Γυμνάσιο Σοφάδων εκπροσώπησαν η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Τσαπούρη Ευπραξία (ΠΕ07), η κ. Μπόσμου Ζωή (ΠΕ06), η κ. Χατζή Ευαγγελία (ΠΕ02) και η κ. Παπαδανιήλ Μαρία (ΠΕ02). Κατά το χρονικό διάστημα των 5 ημερών πραγματοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και των περιπτώσεων μελέτης που σχετίζονται με κάθε ίδρυμα με έμφαση στις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων διαφόρων μαθητών με ειδικές ανάγκες (αναπηρίες, μαθησιακές διαταραχές κλπ.). Επίσης παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες μέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας ξένης γλώσσας και της νομοθεσίας σχετικά με την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μετά από κάθε ενότητα παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, στα οποία υπήρχε ενεργή ενασχόληση με μεθόδους που μπορούν να αυξήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Τέλος είχαμε τη δυνατότητα επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία υλοποίησης του έργο:

Foreign Languages: YES

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.