3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να προβληθούν τα δικαιώματα και οι δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιωθεί η  ποιότητα ζωής τους και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας.  Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή,  με αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται και να στερούνται τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά, τα δημόσια αγαθά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχε σε αθλητικές δράσεις σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λ.Τ. Σοφάδων. Συγκεκριμένα,  24 μαθητές της Β΄τάξης συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Γρυπάρη Θωμά και Λόζιο Ιωάννη πήραν μέρος σε επίδειξη και διαγωνισμούς σκοποβολής,  που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σοφάδων .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.