Έγκριση σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ενέκρινε για το Γυμνάσιο Σοφάδων σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής εκπαίδευσης, για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το χάσμα». Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών με έμφαση στην ένταξη μειονεκτικών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων». 

Κατά τη διάρκεια αυτής της κινητικότητας θα υπάρξουν δύο ροές μετακίνησης κατά τις οποίες 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δομημένα σεμινάρια επιμόρφωσης.

Το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας  από τον οργανισμό “European Educational Circle” με θέμα “European diversity education” (Ευρωπαϊκή εκπαίδευση για την διαφορετικότητα).

Στη δεύτερη ροή μετακίνησης 3 εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Innovative Approaches to Teaching” (Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία) που θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο ?ITC-International? στη Βαρκελώνη.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών
  • Η ανάπτυξη μοντέρνων μεθόδων και τεχνικών διαφοροποιημένης διδασκαλίας στη διαχείριση τάξεων μικτής ικανότητας.
  • Η χρήση διαφορετικών τεχνικών διδασκαλίας που θα δημιουργούν κίνητρα μάθησης σε πολυπολιτισμικές τάξεις.
  • Η χρήση καινοτόμων και μαθητοκεντρικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων.
  • Η ανάπτυξη κατάλληλων μεθόδων αξιολόγησης και πιστοποίησης αναφορικά με τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Είναι το δεύτερο σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 που εγκρίνεται για το σχολείο μας καθώς το σχολικό έτος 2014-2015 είχε εγκριθεί και υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία το σχέδιο με τίτλο: «Βελτίωση της ποιότητας του σχολείου».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.